Настроение от Мтел?

Звъни вчера джиесемът. Гледам, непознат номер. „Кой ли ще е” мисля си, докато включвам.
Чувам приятно женско гласче.
„Излезе ми късмета” викам си и се заслушвам с понятно очакване.

„Ало, аз съм Ризова от Мтел. Обаждам се във връзка с точките, които имате в сметката си. Вие осведомен ли сте ла-ла-ла-ла…”

Докато говори примлясква леко (очарователно! 🙂 ), може би дъвче дъвка.

Спирам да слушам – явно тирадата ú е дълга – и решавам да я облекча като я прекъсна:

„Благодаря, ще се осведомя от сайта на Мтел.”

Тя се опитва да продължи:

„Да, но в сайта…

Вече напълно наясно с картинката, аз не ú давам възможност за излияния:

„Извинете, вие колко сте?”
„Кои ние?” – стресва се тя.
„Ами телефонистките на Мтел, които звънят на живо.” – наивно продължавам аз – „Щото като имам предвид, че Мтел има 4 милиона абоната, сигурно ви е доста тежка работата…”

Чувам мъчително преглъщане. Дано не си е глътнала дъвката.
Галантно бързам да я извадя от трудната ситуация преди да е измислила продължение:

„Благодаря, не ме интересуват точките. Приятен ден и успешно звънене!”

Щрак!

Весело ми стана. Все пак, приятно гласче беше… 😀

__________________________________
Допълнение на 15.08.2009 – Тази история се оказа невярно тълкувана. Грях му на душата на Графа! Прочетете тук!

Реклама
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Коментари

 • batpep  On 10 юли, 2009 at 11:54

  еех… меракът последен си отива :mrgreen:

 • vladi57  On 10 юли, 2009 at 15:09

  На това в САЩ му казват „агресивно рекламиране“… Ако се случи в подходящо време, може дори да развесели, ама ако ти звъннат в 7:30 сутринта в събота за да ти кажат, че можеш да си „отвориш сметка“, или си „спечелил точки“ и пр. …

  А момиченцето не е виновно – на него му плащат за това…

 • Графът  On 10 юли, 2009 at 18:28

  Стара истина, batpep! 😀

  Това не беше рекламен номер, vladi57. Аз съм абонат на Мтел, обаждат се точно на Мтелския номер и не виждам за какво ще ме зарибяват толкова сложно. Освен това всичко от тях, вкл.някакви промоции, идва на автоматични съобщения.
  Това беше номер на измамници, но не дочаках да разбера как се опитват да ме измамят.
  Забавен случай имаше преди месеци и със сестра ми, но ще оставя тя да го разкаже в блога си.

 • Неско Посанъ  On 12 юли, 2009 at 11:42

  Ей, Графе, ами ти защо си мислиш, че като си абонат на Мтел, та те са чистички като Сълза на Девата и хич не им минава никаква мисъл да зарибяват когото и да било. Мтел е капитализъм. Щом е капитализъм, той си служи със съвременните капиталистически средства, едно от които (основното в наше време) е ЗАРИБЯВАНЕТО. Романтичните времена, когато капитализмът знаеше само трика с присвояване на принадената стойност умряха заедно с чичо ти Карл Маркс. Сега много повече акцентът пада върху такива хитрости, които приличат на (пак Марксовия) „опиум за народите“. Е може и да няма Господ в новия Опиум и тогава той няма да е религия, но пак се правят добри печалби и даже – много добри…

  Ние, жертвите на този род капиталистическо атакуване на психиката трябва да бъдем много благодарни, че все пак отлъстяването на капитализма все още не става по изпитаната тоталитарна схема: „хайде Графе в концлагер, а пък имуществото ти – конфискувано НА ПОЛЗУ ГЛОБАЛНОМУ КАПИТАЛИЗМУ; Амин!“

 • Графът  On 12 юли, 2009 at 23:55

  Неско, къде видяхте романтика в моя коментар? Точно за капитализъм става въпрос, той не си хвърля парите заради принципа. Мтел си зарибява на общо основание като останалите, но не по този аджамийски начин и не си хаби парите за вече хваната риба!
  Капиталистическа логика, приятел!

 • Неско Посанъ  On 13 юли, 2009 at 00:38

  Графе, има едно нещо, което се казва „степенчато зарибяване“. Това не е общоприето название, но идеята е пределно ясна на всички, които „пъхат лапи в хралупите на пчеличките“. Ловкостта на начинанието е: зарибяването да не става с един замах, а с много последователни едва забележими действия (да не се подплаши рибата!). Ето защо веднъж щом си се озовал в сферата на „обгрижване“ на една фирма – за нещо мъничко, – скоро след това те запретват ръкави и започват да ти вадят душата – къде с памук, къде с тирбушон – за много по-големи неща; сиреч, искат да те принудят (изнудят, насилят, сплашат, унижат, оглупят и превърнат в „пет стотинки“), след което се предполага, че вече си им паднал като зряла круша в устата.

  Романтиката на 19-тото Марксово столетие се състоеше в това, че жертвите тогава бяха само наемните работници, които нямаше къде да ходят, освен да се съгласят да им смъкнат три кожи от гърба. Тези, които имаха пари и купуваха, бяха на почит и уважение. Сега ограбваните са именно тези, които купуват, защото на капитализъма му стана ясно, че да се изсмуква само принадената стойност е все едно да се гребе златния прашец с малка лъжичка. Сега измислиха най-великото откритие на всички епохи: голямата икономика се постига с голяма НЕКАЧЕСТВЕНОСТ. При комунизма в тоя дух си служеха с дефицити, което свидетелствува за относителната срамежливост на червения капитализъм.

  Понеже от двадесетина години тържествено навлязохме в глобалната ера, а глобализмът е доразвитие на Марксистко-Ленинския трик с държавния монополистически капитализъм, ще трябва да привикваме и с новите непочтености на мръсната война срещу човешкия род.

 • Графът  On 15 юли, 2009 at 12:09

  Неско Посанъ, всичко това е така, но пак казвам: не се отнася за случая.
  А днес имам и потвърждение – има в медиите статия за новата система на измами по телефона. Започват точно по този начин – от името на съответната фирма… 🙂
  Нещо повече – може и на улицата да Ви спрат. Съвсем „фирмено“ оборудвани и внушаващи доверие.

 • Иво ;)  On 15 юли, 2009 at 19:58

  Графе, графе, изтървахте да играете за невероятните и неповторими, ултра-мулти функционални подаръци на Мтел 😉

 • Неско Посанъ  On 15 юли, 2009 at 20:39

  О, мен са ме спирали няколко пъти на улицата, Графе! Някакви много мизерни момичета, които се преструват, че говорят на „чужди езици“. Питал съм се да не би да са от онези – „лошите другарки“, но не: те ми предлагаха да ми продадат нещо. Говореха като папагали на няколко западни езика – английски, немски, френски… Разбира се, изричаха заучените си реплики ужасно неправилно, с груб селяшки акцент и с размер на речниковата си база от не повече от 20 думи за всеки език.

  Много жалка работа!

  …А искахме да направим българската младеж културна – да владее чужди езици, но истински, по един функционално издържан начин! Мисля си – тези млади хора се вкопчват в някакви химери: ако изрекат заклинанието си на този или онзи език, това щяло да им помогне да стане чудото и те да спечелят, т.е. да „оцелеят“. Каква измама!

  На това явление просто не си струва да му се обръща внимание – тези не са истинската престъпност, не са и истинския капитализъм. Те са просто едни нещастници, чиято перспектива е пълната безперспективност: не след дълго те ще са или проститутки, или наркоманки (или най-често и двете), а накрая – смърт през някоя ледена зимна нощ между кофите за боклук…

  Това са жертвите. Те вече са, за жалост, свършени! Мъртви! Заниманията с тях напълно безмислени, защото трябва да си много непочтен, за да се преструваш, че протягаш ръка за помощ там, където се напипват само трупове.

  Аз познавам разни религиозни фанатици, изживяващи се като мисионери на някакви фалшиви религии, с каквито нашето време се наводни. Те са запретнали ръкави и са се втурнали „да спасяват“ неспасяемото. Един такъв в мое присъствие срещна в някой от подлезите една нещастница-наркоманка – негова позната по линия на боголюбивата му деятелност и започна да й дава „напътствия“, които много ми напомниха на безмилостните нареждания, които сутеньорът дава на подопечната му проститутка, чиято мисия е да му спечели пиенето за тази вечер.

  Мизерно!

 • Алекс  On 16 юли, 2009 at 13:25

  аз „печелих“ от глобул два пъти – телевизор и хладилник, от вивател спечелих 500 лева. и трите пъти ми искаха егн, за да ми изпратят „подаръка“ 😀

 • Графът  On 16 юли, 2009 at 19:28

  Оповестяването на разни видове измами е необходимо за да предупреждава хората. Мисля, че след осветляването на даден вид измама първопроходците спешно се преквалифицират в друг вид. Но вече „рекламираната” продължава още известно време дори с нарастване – включват се масово „начинаещи”, чули за нея от медиите. На принципа „това е лесна работа, що да не опитам – на 100 души един да се хване, ехаа…” 😀

  Алекс, не знам по каква причина, но при Вас в 365 мига не мога да се обадя в коментар.

 • UZUMAKI  On 17 юли, 2009 at 10:48

  Днес в М-Тел ме ОБСЛУЖИ една мно’о сладка муцинка.

 • Неско Посанъ  On 17 юли, 2009 at 13:12

  Е, добре Графе – хайде сега по друг начин!

  Защо не приемем, че всичките тези мошеници, за които ти пишеш (а те наистина са мошеници – какви други биха могли да бъдат?), са инструмент на една Нова Висша Справедливост. Изрично подчертавам, че са „инструмент“, а не „Вестители“ на въпросната Справедливост.

  Какъв е планът на Вестителите?

  Човешкият род е обременен от пороци. Един от основните пороци, разкапващи „хомо сапиенс“, е алчността му. Вестителите на Новата Висша Справедливост си поставят за цел да превъзпитат оскотялата маймуна, която някога е била замислена да бъде Най-Великото Творение на Мирозданието и затова вземат мерки за сурово и безкомпросмисно наказване на нейната идиотска алчност.

  И как постъпват Вестителите?

  Влизат под кожата на политическите лидери, започват да ги атакуват с провокативни психопатични идеи от сорта „демокрацията, ах, демокрацията!…“, в резултат на което карат лидерите да „охлабят хватката“ и да пуснат от затворите всички бандити, мошеници, криминални типове и т.н. (както стана у нас и в Източния Блок непосредствено след Чрнобилската Трагедия, която сама по себе си беше замислена за начален сигнал на Окончателната Саморазправа). Озовали се на свобода, бандитите и мошениците заварват едно тресавище от оглупяла аморфна маса на подобия на хора, които тънат в пороците си. Мошениците, естествено, не чакат и миг, а се впускат в свойствените за тяхната криминална природа игри, особено като се има предвид, че имат пред себе си огромни стада от идиоти, пръснати на паша „из прерията“.

  И тогава, защо трябва да се очудваме, че някой ни се обажда по телефона, та да ни съобщи, че „без да сме си помръднали пръста, сме спечелили на томбола един милион (лева, евро, долари, лири-стер[в]линги так далее)“. Понеже сме идиоти, ние, разбира се, ще се напъхаме между шамарите, което ще ни коствува много; което ще ни коствува ВСИЧКО. В резултат на което такива малоумници като нас ще умрат и повече няма да ги има. Ще останат само онези, които не са малоумници – генетично предпазените от малоумие.

  От самосебе си се разбира, че СМЪРТТА няма да настъпи мигновено за всички идиоти (такива неща се опитваха нявга да пробват по концлагерите), а в течение на известен период ще бъде извършено така нужното глобално (и глобалистично) почистване на човешкия род, което е и целта на занятието.

  А какво ще стане с бандитите, мошениците и криминалните изверги след като си свършат работата? Ами, тях ги знаем кои са – по плодовете, пръснати под дървото познаваме какво дърво е то (Матея, гл.7, 20-21). Прибираме ги на „сухо“ – за когато потрябват пак.

  Да живее световния ГЛОБАЛИЗЪМ!

  Аминъ.

 • Zmeja  On 17 юли, 2009 at 21:02

  Поздрави за „най-възрастния блогер“ от Змея.

 • Графът  On 17 юли, 2009 at 23:58

  Здравей, Змей, здравей, драги приятелю!
  Много се радвам да те „видя“ тук!

 • legrandelf  On 21 юли, 2009 at 13:11

  Привет!

  offtopic на М-Тел идилията, бих желал официално да отправя поканата си 🙂

  Поздрави!

 • Муниконтин  On 25 юли, 2009 at 00:08

  Изнуди ме 😀 Ето ти случката, Графе! 😀
  http://mucikonst.wordpress.com/2009/07/24/този-път-бтк/#more-228

 • наглата  On 24 август, 2009 at 11:58

  kato tolkova znaete,elate vie rabotete s idioti kato vas,da vidite kolko e lesno po-cql den da vi spuvat, da vi ubijdat i t.n….togava 6te se otnasqte s uvajenie kum vseki koito vi se obadi.
  Zamislete se,4e i nie sme hora, tova ni e rabotata i s tova si izkarvame hlqba,kolkoto i da ne vi haresva nqkoi da vi zvani i da vi zanimava s ne6to…

 • Графът  On 24 август, 2009 at 18:50

  наглата, Вие очевидно не сте от работещите в тая фирма.
  Ако съдя по недочетената публикация, „учтивите” форми и латиницата май сте от форумно войнство… 😉
  Как е в чужбина, там псуват ли? 🙂

 • Муниконтин  On 25 август, 2009 at 01:49

  Мразя писания на латиница! Къде остана нашата КИРИЛИЦА?

Trackbacks

 • By Този път БТК « Муниконтин on 25 юли, 2009 at 00:05

  […] юли, 2009 · Публикувано в Без категория Графа се опита да ме извади от лятната ми летаргия и какво да […]

 • By Mtel, точките, « Графът on 15 август, 2009 at 10:45

  […] около месец публикувах „Настроение от Мтел?”. Напълно убеден в правотата си! Днес моля Мтел, г-жа […]

 • By Mtel, точките, | Графът on 31 октомври, 2014 at 01:49

  […] около месец публикувах „Настроение от Мтел?”. Напълно убеден в правотата си! Днес моля Мтел, г-жа […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: