Веднъж, дваж…

Веднъж стомна за вода, дваж стомна за вода, на третия път счупена… (нар.поговорка за нехайството)

Веднъж:
26 авг 2009
През следващата година няма да има намаление на обезщетенията за безработица, обявиха премиерът Бойко Борисов, министърът на труда Тотю Младенов и министърът на финансите Симеон Дянков. Освен това още на 15 юни 2010 г ще бъде направен преглед на развитието на икономиката изпълнението на бюджета и след като станат ясни резултатите, ще се разговаря със социалните партньори за това доколко е възможно повишение на пенсиите и другите социални плащания.
Вдовишките пенсии ще се увеличат, както и добавките за възрастни пенсионери още от 1 януари следващата година (2010!). Това ще струва на държавата 770 млн. лв., но ще се изпълни.

Дваж:
8 юни 2011
Минималните и вдовишките пенсии ще бъдат увеличени, заяви премиерът Бойко Борисов след заседание на кабинета.

Чакам третия… 😉

П.П. Затова не коментирам бъдещето време на сегашните управляващи. Само случилото се, което пряко или косвено ме касае.
Ама де го?

_________________________________
Внимание! С f нямам нищо общо!

Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Коментари

 • Графът  On 9 юни, 2011 at 10:49

  Внимание! С f нямам нищо общо!

 • деденцето  On 9 юни, 2011 at 14:24

  Мисля,че е време за пост „Голямото лъгане“ или пък май го четем вече от 20 години и не се усещаме,че ние сме главните герои в него

  • Графът  On 9 юни, 2011 at 17:08

   Усещаме се ние, ама не се сещаме какво да правим! И все търсим този, който ще ни лъже по-майсторски, та да не ни е толкова чоглаво.
   На кого му е приятно да си признае, че е вечният будала в играта?

 • Муниконтин  On 10 юни, 2011 at 00:20

  Едва ли има някой, който да не се усеща!
  Ама „На кого му е приятно да си признае, че е вечният будала“ !
  Ужасно прав си! Или може би – безнадеждно прав?

 • Вестоносец (harbinger)  On 11 юни, 2011 at 10:52

  Драги Графе,

  Гледам, че не е особена охотата, с която се е разгърнала дискусията от 9-ти юни. Понеже (в качеството си на Вестоносец) винаги се движа в посоката, обратна на на основното движение, реших да кажа няколко излишни думи – колкото да си изкарам боя.

  Преди малко ми се мярна една статистика, според която в края на 60-те години – баш в момента на стъпването на човешки крак на Луната, – числеността на човечеството е била почти 4 милиарда, но не е надхвърляла тази цифра. Днес, около 45 години по-късно човечеството е около 7 милиарда. Това натрапва усещането, че за половин век човечеството като че ли се удвоява.

  Не Ви ли се струва, драги ми Графе, че тази статистика е страшна! Винаги съм ненавиждал Малтус, защото той е един „сумрачен вестоносец“, но излиза че аз – с моето добро желание да бъда „вестоносец на радостта“ – съм лишен от почва под краката си.

  Ама някой ще възрази, че планетата ни все пак не е лишена от ресурси и че винаги ще съумее да изхрани „още толкова, колкото сме сега“. Първо, това е утопия. Второ, това е утопия. И трето, това е утопия.

  Как се процедираше в миналото? Разпалваха се войни, във всяка от които един голям процент от хората, населяващи този или онзи регион, биваха ОТСТРАНЯВАНИ. След отстраняването винаги започваше да има много работни места, защото имаше нужда от хора, които да възстановяват понесените от войната щети. Следователно, проблемът не е в това дали ще може да бъде изхранено човечеството, а дали хората, съставляващи това човечество, ще бъдат НУЖНИ за нещо. Ясно е, че все още можем да се нядяваме, че ще изхранваме населението на Планетата си. Но за какво са ни охранени дебелаци, които стават само за плюскане, зер нищо друго не се изисква от тях?

  Безработицата е само симптом. В миналото – както отбелязах – появеше ли се симптомът „безработица“, силите, които дърпат конците на марионетния театър, известен под името ИСТОРИЯ, разпалваха война, в която хващаха всички непотребни дебелаци, нахлузваха им по една униформа, даваха им в ръцете по една пушка и ги пращаха на изтребление в скотобойната на военните действия. Но беше някак си „честно“ – противниковата страна също изнасяше своите дебелаци в предните фронтови линии при което дебелаците на едната и другата страна започваха да се унищожават взаимно.

  Нещата взеха да стават нечестни с изобретяването на Военно-въздушните сили, които позволяваха да се проникне надълбоко в противниковия тил и да се унищожат там и такива хора, които не са „дебелаци за заколение“. Но какво да се прави: на война като на война! В наше време, обаче, цивилизованата една двадесета от човечеството изпадна в още по-непростимия грях да ликвидира когото си поиска съвсем безнаказно – само с натискането на съответното копче…

  Но това е тема за друг разговор.

  Как постъпваха Големите Сатрапи на Историята, когато нямаха възможността да започнат веднага въжделената си война? Подбираха „измета“ на обществото – непотребните, дебелаците (а те най-често биваха твърде мършави „дебелаци“) и ги пращаха в концлагери: да работят в мините без почивка и без храна… Докато измрат, тяхната мама! Защото сатрапите, със свойствената за тях гениалност, са измислили своята съвършена доктрина, наречена „хора за еднократна употреба“.

  …А ние сме седнали днес да жалим, че нямало да има пенсии. За какви пенсии бълнуваме, след като истинското щастие ще е да поживеем още няколко дена, залъгвайки глада си последните намерени в някогашния градски парк парчета дървесна кора!

  А що се касае до Бойко Борисов… Ама много високи изисквания му поставяте на този човек! Бил прост… Ами естествено ще е да е прост, зер ако беше сложен, щеше досега да си е сложил въжето на врата.

  Чета новините от Родината, дочувам между редовете и воя, който се надига сред опозиционните кръгове… Искат да се свали Бойко и да се замени с… Наистина, с кого да го замениш Бойко? Който и друг да поставят на мястото на Бойко, това ще да е пак някой като него – прост. Ако не е огнеборец, ще да е полицай. Видяхме какво стана във Франция, в която силите, гдето дърпат марионетните конци, настаниха на трона полицая Саркози… Хем прост, хем хитър (едното не изключва другото), хем порочен!…

  А през това време в секретните лаборатории измислиха нов бактериологчески начин да се ликвидират излишъците от европейско население, нищо че европейците са си извоювали нещо като статут на недосегаемост – с тях не можело било да се водят вече войни… Войни в Европа може и да са недопустими (изключая Балканите), но никой не е казал, че не може да се изтребва излишното – в Малтусианския смисъл – население…

  Аминъ.

  • Графът  On 12 юни, 2011 at 00:02

   Умориха се хората от дискусии, Вестоносец.
   Теорията, която сте подхванали, не е нова. Много е писано по нея, известно е кои я използват на въоръжение, а и за оправдание.
   И „има ли смисъл да сменим Б.Б.” е от този род.
   Но не Ви ли смущава малко, че преди не стоеше въпросът защо трябва да сменим Станишев? 😉
   Въпреки това, ще се наложи май (за да не останете без отговор относно санитарното прочистване на човечеството) да напиша и аз нещо, но ще е като публикация. Няма как, трябва да се съобразяваме с формата „блог”…

 • Вестоносец (harbinger)  On 12 юни, 2011 at 03:39

  „…Не Ви ли смущава малко, че преди не стоеше въпросът защо трябва да сменим Станишев?…“

  Смущава ме, разбира се! Не съм наясно доколко верни са твърденията, че Станишев е представител на гей-обществото в България, но ако е така, това обяснява твърде много неща. Гей-персоните са хора, които казват „Да!“. По-точно, никога не казват „Не!“. А това е идеалът за онези, които „дърпат конците“.

  В случая с Бойко Борисов нещата са сложни – той е непредвидуем (защото е дивак). Дивак беше и Саддам, който отначало беше омилостивил кукловодите си със своята разточителна източна (ИЗМАМНА, разбира се!) сговорчивост. След това той започна да стреля във въздуха в разни автоматични пушки – по сватбарски – с което пося огромно въодушевление сред джигитите си и ги направи и тях непредвидуеми. Видяхме до какво доведе това.

  С Моамар Кадафи нещата, обаче, не стоят така. Той също е суетен – като всички военни – но освен това е и истински ФРОНТОВАК. Такъв като него не си хаби куршумите, за да стреля във въздуха по сватбарски. С него ще бъде дяволски трудно. Но ще му видят и на него сметката (а заедно с него ще видят сметката и на всички бербери). Аз съм живял сред берберите и знам, че по-луди хора от тях на света няма.

  А за смяната на Бойко с някой друг нека забравим. „Незаменим“ е не защото всички са маскари, какъвто е и той (та да няма с кого да го заместиш), а защото – така както е недодялан – върши много добра работа на кукловодите. Ангела Меркел също е недодялана, но и тя е бурмичка в Големия Кукловодски Механизъм.

  Гледната точка „Всички са маскари“, е гледна точка на малките хора. Кукловодите, обаче, имат съвсем друг начин на мислене: те са винаги готови да „дадат шанс“ и на най-голямата мърша, ако са сигурни, че мършата в момента ще им свърши добра работа. След това – на кучетата! Каквато е естествената съдба на мършите!… Нека си спомним как мършата Адолф Хитлер вилня из Германия, пък и из цяла Европа, цели 12 години. Някой му беше дал този шанс. Той си свърши работата – и то доста добре – след което наистина се озова за храна на кучетата.

  Sic transit gloria mundi…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: