Преди 70 млн. години

Пет публикации на http://vira111.wordpress.com/2008/06/21/ne_sme_sami/ за Закария Сичин ми припомниха да потърся в архивите си един материал, попаднал ми преди години. Записал съм го, защото е поразяващ – става дума за цивилизация много преди да се появи първият хомо сапиенс според сегашната наука. А сведенията не са предположения, а се базират на предмети, които съществуват в момента и могат да бъдат проучвани. Но все още не и обяснени. 🙂
Преразказвам го (съкратил съм някой повторения) и пускам снимките, които имам.

Край перуанския град Ика, на 350 км югоизточно от столицата Лима има огромно количество изписани камъни. Около 11 хиляди се съхраняват в своеобразна библиотека в града, но тяхното количество е многократно по-голямо – според учените над 50 хил. Огромна част от тях са пръснати преди археолозите да се заинтересуват – първите сведения са от пътепис от 1570 г., в който се споменава, че жителите на местността Чинчаюнга, днешна Ика, намират много камъни с гравирани на тях рисунки. От средата на миналия век процъфтява и търговията на черния антикварен пазар в Перу, като много от стоката е фалшификати, но доста голяма част и автентични екземпляри. Интересното е, че те са различни по размери – не поради разчупвания, а според съдържанието. В споменатата библиотека на града големината варира между размери от 20-ина грама до 500-килограмови “томове”. Болшинството са с размерите на диня.
Според изследователите на камъните всички те първоначално са били подредени в определен ред, което е позволявало да се ползват като книги в библиотека. Но въздействието на околната среда – ветрове, порои, свлачища – постепенно разбъркало каменните “страници”. Затова пък древните създатели на каменната библиотека са избрали най-добрия начин да я оставят на бъдещите читатели. Андезитовите камъни, на които е гравирано посланието, са по-трайни от гранит. Всяка друга земна скала би била разрушена от въздействието на околната среда през хилядолетията. Автентичността на камъните не е под въпрос. Те са изследвани от немски учени със съвременни средства и няма съмнение, че са изработени преди 60 до 70 млн. години.

Въпросът кой е изрисувал камъните остава открит, което никак не е чудно. Всяко предположение разрушава цялата ни наука за произхода на разумния живот на Земята. Според собственика на най-голямата сбирка камъни от Ика д-р Хавиер Кабрера това са били хора, макар и малко по-различни от нас. На рисунките те са изобразени с несъразмерно големи глави. В перуанските музеи се пазят открити черепи с необикновена продълговата форма (ще видите такава снимка). Д-р Кабрера предполага, че каменната библиотека била създадена и оставена от древната цивилизация, когато е станало ясно, че предстои някакъв неминуем катаклизъм. Според учените това било сблъскването на Земята с голям астероид. За да спасят тогавашното човечество, хората отпреди 70 млн. години построили космически кораби и отлетели на неизвестна планета в звездния куп Плеяди, също изобразен на камъните. На тях е изрисувано и невероятното по размерите си построение на платото Наска (Платото Наска е разположено на 150 км. от Ика.), което се смята за древен космодрум.

Стигнах до най-интересната част – съдържанието. Всичко не е описано в материала, който имам, но явно са подбрани по-сензационни неща.
Създателите на “библиотеката” са били наясно, че описание с писменост ще бъде огромен проблем след хилядолетия. Затова са използвали максимално ясни и изключително фини гравюри. Камъните са изписани с битки и опитомяване на гигантски гущери, с изображения на сложни хирургически операции и даже на космически полети.
Има лов на динозаври, където явно човекоподобни фигури нападат гигантски гущери със своеобразни лъкове и стрели (огнестрелни оръжия в познатия ни вид няма в рисунките).
Хора, яхнали динозавър от вида трицератопс, като на гърба на влечугото е постлано килимче, а ездачите държат в ръце нещо като лули за пушене. Още по-екзотичен ездач пък лети на птеродактил, пришпорвайки го със сопа.
Серия от картини, представляващи развитието на древния стегозавър – от малко гущерче до зрял индивид – които са абсолютно точни според учените.
Изобщо на близо 1/3 от камъните има изобразени динозаври – трицератопси, стегозаври, диплодоци, брахиозаври, птерозаври, игуанодони и различни видове хищни гущери. Някои видове явно са били домашни животни. Факт, потвърждаващ автентичността на колекцията от Ика, са изображенията на диплодоци с гръбни плочи, като тези на стегозаврите – те са познати едва от началото на 90-те години, когато са били намерени първите останки на зауропод (който е вид диплодок) с гръбни плочи.
Серия от хирургически операции и сложни трансплантации, които и днес са все още рискови (като присаждане на сърце), а други направо фантастични за нас – присаждане на мозък. Включен е дори метод за преодоляване на имунно отхвърляне на присадени органи. Описано е цезарово сечение и използване на акупунктура като начин за обезболяване при операции.
Има представени карти на Земята, на които са изобразени доскоро смятаните за митични континенти Атлантида, Му и Лемурия. Според геолозите днес планетата ни по време на цивилизацията от Ика е изглеждала точно както на рисунките.
Има нарисувани космически апарати, готови за старт.

Дълго време се е спорело за автентичността на “каменната библиотека” – и досега има твърдения, че това е мистификация. Но след съвременните изследвания не може да има спор. А и логиката трудно приема, че някой ще направи мистификация като изработи прецизно върху най-твърдите камъни на земята 50 000 рисунки.
Но за “библиотеката” продължава да се мълчи – най-много да се спомене в “куриозни загадки”. Игнорирането се дължи, според мен на това, че ако науката се заеме сериозно с нея и я признае, това означава да зачертае всичко досегашно за развитието на Земята и да започне отначало. На кого ще му се иска да признае, че столетия умовете на човечеството са вървели по второстепенна пътечка, защото не са искали да признаят, че преди тях може да е имало и по-умни… 🙂

Ето някои фотографии:

 

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Коментари

  • Диана  On 30 юни, 2008 at 15:48

    По-късно ще Ви пратя рисунка на анунакски антропоиден робот – от онези, които управлявали космическите им кораби. Те били създадени по външно подобие с анунаките. Искам да видите, че този череп от снимката е същият като на мойта рисунка.

  • batpep  On 30 юни, 2008 at 19:03

    хаха, вчера ходихме да гледаме новия индиана.
    тематично 🙂

  • isvev  On 30 юни, 2008 at 22:14

    Интересно е, но лошото е че пазара се напълни с всякакви книги на тази тематика и е трудно да се отдели истинското от плявата.
    Между другото сте ми писали че имате нещо за мен и аз естествено съм любопитен да разбера какво е, можете да се свържете с мен по електронната ми поща:isvev@abv.bg

  • Графът  On 1 юли, 2008 at 01:36

    Очаквам снимката, Диана, благодаря!

    batpep, няма случайности! 🙂

    isvev, публикацията ми не е по материали от книга. Иначе съм съгласен с Вас. Имейл Ви изпратих вчера, т.е.вече онзи ден, на 29-ти и очаквам отговора Ви.

  • Диана  On 1 юли, 2008 at 08:33

    http://vira111.files.wordpress.com/2008/07/nlo.jpg
    Ето я. Чудех се къде да я кача, за да се види по-голяма. В Пикаса не беше подходящо 😀

  • Графът  On 1 юли, 2008 at 10:09

    Благодаря, Диана, добре се вижда.

  • kenkal  On 1 юли, 2008 at 17:45

    Много е интересно! Сентенцията „Знам, че нищо не знам“ май отново се потвърждава?! 🙂

  • Муниконтин  On 3 юли, 2008 at 01:46

    Цитат от Библията:
    „В ония дни се намираха ИСПОЛИНИТЕ на земята;а при това,след като Божиите синове влизаха при човешките дъщери, и те им раждаха синове, тези бяха ония силни и прочути старовременни мъже.“

    Може ли някой да ми отговори за какви исполини става дума?

  • Графът  On 3 юли, 2008 at 12:54

    А защо мислиш, че става дума за исполини в буквалния смисъл?
    Като се има предвид и това, че библията е сборник от приказки и легенди…

  • Муниконтин  On 3 юли, 2008 at 13:41

    Не знам. Затова пуснах точен цитат.Но някъде другаде се споменава, че са облечени в бели дрехи, които светят като сребро. Питала съм познавачи на Библията, но не съм получила отговор досега.Споменават се Божии синове, човешки дъщери и исполини.

  • deni4ero  On 3 юли, 2008 at 15:15

    Муниконтин, чувала съм от един пастор, че тези исполини са били хората, които Бог е направил преди нас – Енаковите синове, мисля, че се казваха. Така, че аз си оставам на историята за сътворението на света от Бог 🙂

  • deni4ero  On 3 юли, 2008 at 15:35

    моля за извинение, проверих и се оказа, че тия исполини са след сътворението на човека 😳

  • Диана  On 3 юли, 2008 at 15:54

    Като си взема подходящите книги и открия въпросните исполини (най-вероятно преводът на думата не е правилен), ще се върна на тази тема!

  • Муниконтин  On 4 юли, 2008 at 01:21

    Уточнявам. Цитатът е от Битие, гл.6/4

  • Sima  On 4 юли, 2008 at 22:01

    Хм… Мили Графе, с тази статия вече ни настъпи по мазола. Спора ти с историк и богослов по такава тема се очертава да е тежък, но и интересен :-). Без съмнение в тази част на света е имало велики цивилизации, много по-велики отколкото крайно ограничените конквистадори са можели до осъзнаят и да признаят. Направени са много съзнателни опити за разрушаването на тези цивилизации, иначе как конквистадорите щяха да оправдаят престъпленито, което са извършили. Не е нищо ново, че науката мълчи за новите открития, че не признава грешките си, не дава път на новите идеи и доказателства. Нали точно това се случва с българската история, всичко точка по точка – съзнателното разрушаване от завоевателите, омаловажаване на нашата роля в историята, съзнателно налагани погрешни схващания за нашия произход, налагане на цензура на новите открития, за да не би те да оборят „великите“, наложили тази цензура… Няма нищо странно, че тези открития са потулвани и омаловажавани. НО! Тук идва и едно голямо „но“. С тази апокрифна история се захващат много… хайде меко да речем лаици. Хора, които не разбират нищо, но търсят слава, обичат мистиката или просто имат доказани психични отклонения. Затова с такива теми трябва да се борави ИЗКЛЮЧИТЕЛНО внимателно. Не вярвайте на всичко, което четете. Общо взето, не забравяйте, че истината е обикновено някъде по средата.

  • Sima  On 4 юли, 2008 at 22:25

    Първо, за датирането. Една от най-големите заблуди в историята е, че нещо може да се датира, още по-малко с точност! Разбира се най-добрия метод е въглеродния, но дори и той важи само за предмети не по-стари то да речем 10 000 години. От там нататък да познаеш колко е стар предмета си е тото. Историците, т.е. сериозните и отговорни историци, след въглеродната датировка правят милион други проучвания – от писмени извори, устни предания, археологически изследвания и т.н. за предполагаемия период на произход и ако там се намери зацепка тогава вече може с някаква по-голама сигурност да се твърди, че еди кое си е от еди кога си. Но всичко по-старо от 10 000 години (и без други 100 източника, които да потвърдят произхода му именно в този период от време) може да се пише в графа от плюс безкрайност, до минус безкрайност. Затова датировка 70 млн години е повече от абсурдна. Дори в действителност да е било именно така, ние никога няма да сме способни да го докажем и който твърди, че го е доказал, просто е лъжец! Просто никой историк не би си признал (дори след много бой 🙂 !), че не е в състояние да определи времето на произход на данено нещо и, за да стане интересен и известен, без да се поколебае ще лепне най-сензационната възможна възраст. А другите историци, за да не си признаят, че и те не могат да определят възрастта, ще викнат в еди глас, че и те са направили изследвания и те са доказали същата възраст (ако може и още малко по-старичка…)

  • Муниконтин  On 4 юли, 2008 at 23:23

    Графът ви се извинява за отсъствието си. Има проблем с компютъра, който явно все още не е разрешен.

  • Val  On 11 юли, 2008 at 19:04

    Моят коментар е едно име – Агоп Мелконян. Като ученичка присъствах на негова лекция със заглавие „Сами ли сме във Вселената?“. Той говореше за липсващата брънка във веригата на еволюцията на човека, за Наска, за каменните рисунки, за Перу, за каменни релефи с космически кораби…
    Оттогава съм противник на Дарвиновата Теория, макар тя да е единственото най-логично нещо за момента. 🙂

  • Sima  On 12 юли, 2008 at 06:22

    Графе, не знам дали си чел „Най-древният жител на Америка“ на К.В.Керам, но ако не си, горещо ти я препоръчвам. Това ми е може би най-любимата книга от 9-годишна до сега! Препрочитам я милион пъти и продължава да ми е интересна сякаш я чета за първи път. Е, тя беше второ нещо, което ме запали по историята, а първото е, разбира се, Индияна Джоунс! 🙂

  • Графът  On 12 юли, 2008 at 06:48

    Не съм, Sima, но задължително ще я прочета след такава „рецензия“! 🙂

  • Sima  On 13 юли, 2008 at 03:05

    Муниконтин, ето едно от най-добре написаните тълкувания на Битие гл.6. Текста е на руски език, но предполагам, че няма проблем. Ако имаш още въпроси попитай Графа за нашия скайп.
    http://www.superbook.org/LOP/GEN/gen6.htm

  • Муниконтин  On 13 юли, 2008 at 12:02

    Благодаря ти,sima! 😀 A въпроси дал Бог. Ще се възползвам от любезната ти покана. 😀

  • Веселин  On 22 август, 2008 at 17:42

    в wikipedia пише, че са измама.

  • Графът  On 22 август, 2008 at 19:26

    От тук, Веселин, надали ще можем да решим този въпрос. Още повече, че става дума за твърдение в wikipedia…

  • Иван  On 26 ноември, 2008 at 08:31

    Тут есть интересный взгляд по обсуждаемому вами вопросу http://gigants.narod.ru

  • Графът  On 26 ноември, 2008 at 13:44

    Спасибо, Иван!

  • Григор  On 25 април, 2009 at 17:41

    Не съм специалист, но като гледам въпросния череп, той няма как да е на повече от 1000, най-много 2000 години. По-старите черепи съдържат вече твърде малко органична материя, която да им придава видимия на снимката жълтеникав цвят. Ако е на 70 милиона години (или дори на 1 милион), би трябвало да е бял като вестникарска хартия. Вероятно може лесно да бъде потвърдено и с въглероден анализ.

    Отделно от това, имам понятие от антропология. Този череп с абсолютна гаранция принадлежи на Homo sapiens. Формата му е променена, вероятно чрез деформиране в детството по познати от областта начини, но видовата принадлежност няма как да подлежи на съмнение. Няма как да е примерно подходящо разтеглен череп на горила или орангутан. И с абсолютна гаранция няма как да принадлежи на бозайников вид от времето на динозаврите, още по-малко пък на вид динозаври. Още повече, наглед обемът му надали е над 1.6 – 1.7 литра, което никак не е рядко.

    (Малко инфо: При съвременния Хомо сапиенс обемът на черепната кутия е средно около 1500 мл, но при случаи на хидроцефалия може да е и доста повече – в музей в Париж се пази череп с обем почти 4 литра. Нормално е такъв череп да е бил пазен от съвременниците му като куриоз – и ние го правим. 🙂 )

    Най-сетне, много сериозно поставям под съмнение твърдението, че тези камъни са изследвани и е доказано, че са на такава възраст. Такива твърдения ми попадат всеки ден, и всички без изключение, които съм успял да проверя, са се оказвали мистификация.

  • Графът  On 26 април, 2009 at 00:55

    Моята публикация няма цел нито претенции да доказва нещо, Григор.
    Но не мисля, че е толкова елементарно да се опровергае тази информация – библиотеката на д-р Кабрера е отдавна известен факт, изследвана е от учени и споровете продължават.
    Така че „изследване“ по снимки е безнадеждно занятие.

  • elemag  On 23 септември, 2009 at 16:57

    На въпроса на Муникотин: в православното богословие има 2 тълкувания на въпросния текст от Битие. Първото и по-разпространено е, че Божиите синове са потомците на Сит – синът на Адам и Ева, който им се ражда след убийството на Авел. А човешките дъщери са потомците на Каин, убиеца на Авел. Бог гледа с неодобрение на това, защото потомството, което се ражда от тези връзки е по-деградирало в морално отношение от потомците на Сит, които не са се смесвали с потомците на братоубиеца Каин. Затова са и думите: „Няма Моят Дух да бъде вечно занемарван от тия човеци.“

    Другото тълкувание е буквално: че синовете Божии са ангели (трудно е да се каже паднали или не), които приемайки човешки тела са имали сношения с жени и в резултат на това се раждат деца. Това обяснява защо потомците са гиганти, но поставя други въпроси, на които е мъчно да се отговори – например как е възможно безплътните ангели да приемат човешко тяло и да имат потомство. Мисля, че този въпрос е един от най-спорните в Библията (и на който не се обръща достатъчно внимание).

    Несъмнено е обаче, че исполини са съществували: пише го и на други места в Библията, а за това говорят митовете и на почти всички народи на земята. Понякога на съвременния човек митовете изглеждат нереални и фантастични, но да не забравяме как е открита Троя например. Шлиман повярва на митовете и успя!

    А на Графа искам да кажа, че Библията не е сборник от приказки и легенди и най-доброто доказателство за това са археологическите открития, направени в Близкия Изток в края на ХІХ и началото на ХХ в. Преди те да станат реалност, „напредничавите“ умове на епохата са мислели точно като теб – Ниневия, Вавилон, Ур, хетите – всичко се е смятало за приказки от хиляда и една нощ. Разкопките доказаха, че Библията има право. И колкото повече продължават археологическите изследвания, толкова повече се установява (и ще се установява) нейната истинност.

  • Графът  On 23 септември, 2009 at 20:08

    elemag, приказките и легендите се създават от реални хора. Фактът, че са живели в реални места, надали е подлаган на съмнение от някого някога. Те никога, по мое мнение, не са пълна измислица – винаги може да се намери някакво зрънце реалност. Както, например, хората, които знаят езика на животните – сега вече се оказва, че са реалност!
    В Библията, според мен, са премесени реални факти и измислени обяснения. Както виждам, и Вие сочите различни обяснения как се е разраснало човечеството от една единствена двойка.
    Интересно е Вашето обяснение за хората гиганти – излиза, че следи от тяхното съществуване има и в религиозните книги.
    Естествено е, с развитие на знанието да се променя обяснението на промъкнали се като приказки неясни факти от дълбока древност. И ще се променя. Разликата между наука и религия е в това, че науката лесно признава заблужденията си, докато религията не.
    Причината е, според мен, че в структурите на науката са търсещи неизвестното хора, а на религията ползващи създадените възможности за властване над хората.
    Дължа Ви този отговор, доколкото се обръщате към мен. Но повдигнатите въпроси са от естество, което изисква друга дискусия.

  • яни  On 3 февруари, 2010 at 19:12

    какво толкова мислите проверете в новините вече на няколко места откриват кости на гиганти от 3 до 5 метра има и публикувани снимки

Trackbacks

Вашият коментар