Залудо…

По какъв повод се сетих за поговорката „Залудо работи, залудо не стой!” ще разберете след малко.
Винаги съм я харесвал тази поговорка! В житейския ми опит и най-„залудо” свършените работи след време се оказваха „добре, че го направих”… 🙂

В това писание ще обърна реда – първо ще коментирам чат-пат и после ще дам повода за коментара ми. Разбира се, казаното ще е „от моя баир”, пенсионерският. Вие ще си мислите от своите си възвишения, ама все пак не забравяйте, че пенсионирането ви е в кърпа вързано… 🙂

Коя болест е най-разпространената сред пенсионерите и е тема на 99% от разговорите им?
Болестта „болестите”!
Реалните и, ако липсват (дай, Боже!), предполагаемите. Всекидневно разменяната информация за симптоми, рецепти и „достоверни” случаи вероятно по обем е в челната тройка на съвременния информационен масив.

Да е така си има обективна причина. До вчера си бил в калабалъка, може като последна дупка на кавала, но все пак в музиката. Днес вече и за дупка не те признават! И, което е най-трудното, трябва сам да си търсиш занимание и контакти със себеподобните. На стари години как се учат тия работи, а?

За щастие и пенсионерите са своеобразно социално общество с характерните черти на другите. И при тях има инертни, агресивни, многознайници, и т.н., чак до инициативни! Такива с трънче отзад в гащите… 🙂

За такъв случай, който ме „боцна” да напиша горното, ще узнаете като цъкнете тук. Една чудесна идея, превърната в невероятно „речено – сторено”.

 

Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Коментари

 • harbinger  On 25 февруари, 2012 at 17:52

  Ех, Графе, Графе!

  Изключително много ме впечатли информацията за британския град Тодмордън. Така го разбирам аз истинския живот: комуникация с Бога чрез посредничеството на Майката Земя. Бог ни предлага своите дарове, като ги полага в гръдта на нашата Майка – Земята, откъдето ще си ги вземем сами в сукалческия порив, който генетично е закодиран у нас.

  Така се кове истинската човешка добродетел. Точно това някога са били разбрали духовните отци на Стара Византия, които привидно „ни в клин, ни в ръкав“ решили да наложат СЛАВЯНСКИ МОДЕЛ на варварите от Север, над които Константиновата Империя се била захванала да извърши почти невъзможното – да ги цивилизова. Варварите си били варвари – груби, лениви, с нагласата да получават всичко наготово, да грабят, когато могат… И изведнъж сред тях се появяват мисионерите на Крайбосфорската Цивилизация и започват да ги учат на Слово Божие, но не на гръцки или на латински, както би трябвало да се очаква, а най-изненадващо – на славянски език. Защо ли? Защото учейки варварите на гръцки, щяли да ги превърнат в търговци. Учейки ги на латински, щяли да ги превърнат в завоеватели. А нито търговци, нито завоеватели били нужни повече на човечеството; лесно би било така: да се играе на търговия и завоевания с блага, придобити чрез труда на други, които знаели само ралото и мотиката. И мисионерите създали един обширен свят от „славяни“, свят от орачи и копачи, които – подобно на истинските славяни (този миниатюрен народ на Прикарпатието) – се научили да протягат ръце направо към Бога и да докосват с благоговение даровете Му.

  А ето, че днес май и англичаните от Йоркшир и Ланкашър са тръгнали да стават „славяни“. Оптимистична прогноза!

  • Графът  On 25 февруари, 2012 at 18:37

   Благодаря за чудесния коментар, драги приятелю!
   Значи гръцки – търговци, латински – завоеватели, славянски – хранители…
   „нито търговци, нито завоеватели били нужни повече на човечеството“…

   Харесва ми! 🙂

 • justjulia  On 27 февруари, 2012 at 22:42

  Евала!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: