Евроизбори 2009 – резултати

Вчера ЦИКЕП публикува окончателните резултати от евроизборите у нас. Нашите 17 депутати вече имат официално конкретни имена.

Избрахме ги по партиен признак. Явно по друг начин нямаше как – цяла Европа избра така.

Осведомени сме кои европейски партийни обединения са спечелили или позагубили в представителството си в ЕП.
Знаем и за протестния вот в много европейски страни. Който се е изразил пак чрез партийно представителство. Какво да правят хората, такава възможност само им е предоставена…
Съобщиха ни и за куриози като дъщерята от Румъния и отлъчения свещеник. Да наречеш това „куриоз” е цинизъм – но явно за мен, не и за европейския елит и медии.

От нашите партийни лидери разбрахме, че всички са победители. Кого са победили не стана ясно – победени няма. Вие знаете ли такива? Аз не чух някой да каже, че е победен. 😉

Когато резултатите вече са свършен факт късно е да се вайкаме „този трябваше, онзи не трябваше”. Късно е да гледаме кой знае езици (или поне английски говоримо), кой какъв е като човек (предполагам не мислите, че е без значение дали е темерут или приятен контактен). По-добре да си кажем какво ще искаме от нашите депутати. И да им го напомняме от време на време през 5-годишния им мандат.

Партийните лидери с половин уста споменаха, че те трябва единно да работят за интересите на България. Но даже и с четвърт уста не казаха как ще стане това.

Естествено, не съм толкова изкуфял да искам депутатите ни да забравят партийната си принадлежност – в ЕП те са представители на своите партии, погледнато реално. А партиите са послушници на съответните партийни обединения. Срещу това не може да се рита.

Това, което аз скромно искам, е:

– нашите да забравят нашенските си партийни борби.

– Да се събират периодично всичките и да търсят начини за максимално възможното доближаване на позицията си по важни за България проблеми.

– Да са единни срещу безпочвени (или изкуствено подсилени) нападки срещу нашата страна.

– С една дума – да действат така сякаш техните партии са на власт в момента в България!

В личен план към всеки един имам изискване да не изпива дори едно кафе сам или в компания само на българи докато е в ЕП!

.

Разбирате какво искам да кажа, нали? Колкото повече запознанства с колеги от другите страни, толкова повече възможности да бъдат полезни за България.
Представлението на сцената се дирижира зад кулисите!…

Това са ми, така да се каже, насоките! 😀
В следващата публикация анализ на числата – кой е победил, избирателната активност (най-предпочитаната дъвка от всички), твърдите електорати и сравнение с евроизборите 2007 – тук щеше да стане много дълго.

_________________

Следва по темата Евроизбори 2009 – избирателна активност твърдите електорати, победители без победени и сравнение с евроизборите 2007.

Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Коментари

 • deni4ero  On 10 юни, 2009 at 16:42

  аз малко извън темата, Графе, ако може – снощи бях изумена от наглостта на БСП, която излъчи СЛЕДизборен клип, в който благодари на гласувалите за нея. Викам си: „Гле’й с’а мръсници – за метода ин витро трябваше да стане скандал, за да отпуснат пари,иначе ‘искаме деца’, за майчинство – нема, за пенсии – смехотворни подаяния, че страната била в криза, нямало средства, ама за просотии има“ … доста се ядосах.

 • Mari-ana  On 10 юни, 2009 at 17:06

  Днес прочетох във вестниците, че ЕНП като първа сила в Европейския парламент е предложила на ПЕС и либералите да се обединят срещу консерваторите и евроскептиците (тъй като броят им нарастнал и са другата алтернатива за постигане на мнозинство). В това аз виждам мъдро предложение за добра политика на Обединена Европа. Обаче…
  Много, ама много съм любопитна, ако това се случи, като как нашите върли противници БСП, Сините, Герб, ДПС и НДСВ ще работят заедно. И ако това все пак се случи много, много искам да пренесат опита си от там в България. 🙂
  Само така може да се работи за доброто и на Европа, и на България! Пожелавам им успех! 🙂

 • Графът  On 10 юни, 2009 at 19:55

  Това наистина е друга песен, deni4ero. Парите за този клип са от милионите, похарчени от различните партии. Сега ще има нови клипове, нови печатни материали, нови концерти и т.н. Не е наше изобретение, в цял свят се пръскат милиарди за такава цел. Докато милиони деца умират от глад в една непрекъсната от десетилетия гладна криза…
  Точно там е „другата песен” – в безсмисленото пилеене на пари за ненужни цели. Но това е въпрос на друго световно общество, което не се вижда дори като мираж…

  Mari-ana, вярно е за готвената коалиция. Налага се поради опасността крайните да се обединят (и те не са еднородни) във фракция, която да стане 3-та по сила след ЕНП и ПЕС. При предварително съгласие за коалиция ще се избегнат дългите рисковани преговори за постигане на мнозинство при всяко важно гласуване.
  Колкото до нашите, това е поредното потупване по дупето – играйте си, ама по-тихо, да не пречите на възрастните… 🙂
  Пожеланието Ви за „пренасяне на опита” е чудесно, но няма да се осъществи наистина, за съжаление…

 • вили  On 11 юни, 2009 at 00:56

  Дано сме гласували за правилните хора! И дано наистина да работят за благото на българите, а не само за тяхния джоб 😉

 • Графът  On 12 юни, 2009 at 09:16

  Или поне повечето от тях, Вили!

Trackbacks

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: