Проверете се!

Раздумка

Отдавна подхвърлям, че разговорът ни тук няма да е само в сферата на философията. Дойде време да погледнем и към по-дребното. Нали се казва, че малкото води към голямото.
Дойдоха горещините, предстои седмична почивка. Предполагам, че всеки, който има възможност, ще прекара известно време “на зелено” – по-далечко от напечения град. Растителността е още свежа. Сега е момента за това, което ще ви предложа!

Какво да направите:
Отрязвате разклонена клонка (непременно жива!) от някое дърво като тази на рисунката. Стъблото около 30 см., клонките по 20-25 (размерите са само ориентировъчни, няма нужда от точност). Не трябва да е дебело, клонките най-много колкото молив, по-добре по-тънки. Хващате, както виждате на картинката (палците навън, дланите нагоре!), като леко извивате клонките да има напрежение като пружина. Насочвате ръцете с пръчката хоризонтално напред под прав ъгъл като притискате до тялото лактите. Стискате много здраво, стъблото трябва да сочи напред и да е хоризонтално. Тръгвате бавно. Ако края на пръчката започне да натежава към земята не ù помагайте да се наведе – дръжте здраво клонките и се мъчете да я задържите хоризонтално.

Вече сте се досетили – така се търси вода. Ако някой има способност да усеща водата (по-точно, тя да го усеща 🙂 ), но го е правил с телове или махало, нека също опита посочения начин. Той има голямо предимство – може да се оцени до колко силна е тази способност в дадения човек.
Такава способност не се изявява във всеки. Но е много по-разпространена, отколкото се предполага – приблизително един на всеки 3-4-ма. Така че, ако решите да се пробвате, накарайте и останалите около вас да го направят. Вкл.и децата, които могат да ходят достатъчно стабилно и да изпълнят условията. 🙂

С тази история нямам намерение да ви впечатлявам с паранормални явления. Радиестезията вече никого не може да впечатли. Но имам нещо на ум. Ако пръчката силно се навежда към земята в ръцете ви, това означава, че опаковката на неизвестните ни възможности (и способности на мозъка) при вас е изтъняла на едно място и пропуска. 😉 А ако пропуска едно обикновено пропуска и друго, което не е чак толкова видимо и трябва да се потърси.
При мен поне е така.
Ако не стане при вас нищо, не се омърлушвайте. Най-вероятно тогава е “избило” някъде другаде. И не остава нищо друго освен да го потърсим къде. 🙂
Ако има някакви резултати, смело ги кажете. Защото тогава ще има вече индивидуални инструкции 😉 какво да се прави, както още Чернишевски беше казал.
Успех!
……………………..
Как съм като художник с мишка, а? 😀

Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Коментари

 • vilford  On 27 юни, 2008 at 13:20

  Аз, като типичен представител на своя пол, не успях да се съсредоточа върху темата. Рисунките ме разконцентрираха. Особено втората. От десет минути ги гледам и не мога да си събера усмивката. Не бива да ми се сърдите – явно и сам оценявате качеството на произведението си, съдейки по последното изречение. Чудя се, ако бяхте сложили илюстрации и към темите за душата, на къде ли щеше да се извърти разговора… Желая Ви много усмивки! 😀

 • Графът  On 27 юни, 2008 at 13:51

  Благодаря, vilford!
  От усмивки по-хубаво няма!
  А рисуването с мишка било забавна работа… 😀

 • deni4ero  On 27 юни, 2008 at 16:29

  и аз по последното изречение – мислех, че е Ваша рисунка, драсната набързо на лист, за нагледност, но не и да претендира нещо друго,но не предполагах, че е с мишка рисувана. Въхитена съм от дланите и пръстите! Истинско майсторство 😀 Аз не мога с мишка да рисувам, но с молив мога много добре да прерисувам това, което виждам и става едно към едно, но Вашите пръсти длани на рисунката ме акъловзеха 😉

 • Графът  On 27 юни, 2008 at 17:04

  deni4ero!!! 😀 😀 😀
  Типичен случай човек да блокира и да не може да се сети елементарно нещо!
  Изобщо не ми мина през ума да скицирам на лист и да сканирам. А понеже захвата е важен, трябваше да е ясно как става.
  И се хванах да рисувам с мишката, а тя е от старите модели с топче…

 • deni4ero  On 27 юни, 2008 at 20:40

  Графе, тва да Ви е проблема 😆 аз за колко по-смешни неща не съм сещала – няма да споменавам повода – само ще спомена, че изпратих мъж ми да купува мокри кърпички посред нощите, щото не се сетих, че мога да ползвам вода 😳 Но, Вие не сте блондинка, затова Ви е простено 😉 Но пък, нека пак да изпадна във възхищение, захвата сте го докарали м-м-м-м … 😆

 • Диана  On 27 юни, 2008 at 23:00

  Аз мисля да опитам това с пръчката – като отида в Момчиловци. И тук мога да го направя – в София почти навсякъде има подземни води (това се вижда и по дупките, изкопани за строежи), но в Момчиловци ще ми достави по-голямо удоволствие. Ще опитам да запомня схемата, поне тази със захвата. А походката все ще я докарам някак 😀 😀

 • вили  On 28 юни, 2008 at 00:30

  Графе, ставате за аниматор! Щом с мишка ресувате така добре, на лист ще е в пъти по-хубаво. Аз съм пробвала да правя графики, трудна работа е с мишката. На баща ми му се отдава това с пръчката. Само, че той ползваше нещо май метално(някаква тел?)А утре, т.е. вече е днес ще пътувам към Триград и ще изпробвам и аз. 🙂 😉

 • вили  On 28 юни, 2008 at 00:35

  Съгласявам се с Вили(Шувил) рисунките ви са толкова разконцентриращи, че колкото повече ги гледам ми стават все по-симпатични! Страхотни са!

 • Муниконтин  On 28 юни, 2008 at 01:59

  😀 😀 😀 Особено втората рисунка! 😀

 • Графът  On 28 юни, 2008 at 07:05

  Хе, накарахте ме да се загледам “по-задълбочено” в произведението си. 🙂
  И открих нещо, което е станало случайно от потрепването на мишката:
  Човечето всъщност има 2 лица! Едното е профил (както си беше замислено) със самодоволна усмивка (станала случайно). Другото се е получило от двете случайни точици под шапката и е обърнато към зрителя.
  А бе, човек като твори не знае каква гениална творба ще излезе! 😀

 • vilford  On 28 юни, 2008 at 09:09

  @Вили, трябва да напишеш специален пост за Триград. Мой приятел ми разказваше, че в околностите му имало много красиви естествени образувания. Ако си вземеш и фотоапарата като ходиш, цена няма да имаш. Мисля, че на всички ще им е интересно.

 • Sah War  On 28 юни, 2008 at 14:20

  Доста добър опит за Digital Art. 🙂 А това с двете лица – трепач е! 😀

 • Графът  On 28 юни, 2008 at 19:05

  За Триград наистина би било интересно. Триградското ждрело всички сме чували, малко сме виждали. 🙂 Там има доста известни пещери, доколкото знам.

  Sah War, благодаря! Оценка на специалист значи много. 🙂

 • vasilev  On 30 юни, 2008 at 00:14

  Графе, за разлика от момичетата тук няма да обсъждам художествените ви умения. От изкуство не разбирам 🙂
  Мен ме заинтерисува останалото. Не разбрах вашият резултат от изледването какъв е. Преди години на село търсихме вода за да копаем кладенец. Търсехме вода с 2 сгънати електрода за електрожен. При мен резултатът беше най-силен и отчетлив.

 • Графът  On 30 юни, 2008 at 00:35

  Аз имам много силна способност. С телове не мога да работя, защото предварително ги завърта. С тях само уточнявам посоката на потока, на къде тече водата. Има няколко уточнени от мен кладенеца в местата на приятели под вр.Еледжик – във всички водата излезе на точно определената дълбочина.
  Щом имате силен резултат с телове, опитайте непремено с пръчка. Ако държите здраво клонките и не са много дебели, може даже да се пречупят до ръцете Ви. Внмавайте, пръчката все едно ще се насочи към земята и може да Ви ожули дланите. Отвесно ще бъде където е центъра на потока, след това ще започне да се отклонява назад към Вас.

 • vilford  On 30 юни, 2008 at 00:38

  Със телове е опасно – започваш да хващаш ефирните телевизии без приемник. 😉

 • Графът  On 30 юни, 2008 at 00:49

  vilford, натам върви работата… 😀

 • vilford  On 30 юни, 2008 at 00:53

  В момента Великолепната шесторка от Терасата сме влезли във един чат и такава глъчка се вдига, че не смогваме да си четем писанията. СТРАШНО!

 • vasilev  On 30 юни, 2008 at 09:49

  Vilford – аз си ловя ефирните телевизии от край време. Притеснително е, че след тях започнах факсове, а сега и сателитни предавания да приемам 😀

 • vilford  On 30 юни, 2008 at 13:08

  😀
  Ето така се пести от такси за кабелна и БТК, Василев. Та казваш като имам да получавам факсове, мога да тазчитам на теб?!
  @Графе, предлагам да таксувате такива като мен, които използват блога ви за свободен чат по странични теми.

 • vilford  On 4 юли, 2008 at 23:40

  Графе, опитвам се да намеря една от по-старите ви статии: „Пушката, която гръмна още в първо действие“ (или нещо подобно). Къде точно да търся? Благодаря предварително! 🙂

 • Муниконтин  On 5 юли, 2008 at 13:38

  vilford, трябвало тук да ти отговоря !Така или иначе вече си ми получила посланието!

 • Val  On 11 юли, 2008 at 17:59

  Много хубав пример за проверка! 😀
  Поздравления за самодейността с мишката! 😉

 • simplyblue  On 12 юли, 2008 at 09:31

  🙂 😀

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: