Четеш днес…

…и се ядосваш! Ама пак четеш. Мазохизъм!
Из днешните медии:
“Всеки ден по света издъхват 26 000 деца по данни от годишния доклад на Детския фонд на ООН УНИЦЕФ. Основни причини за това са въоръжените конфликти, гладът, инфекциозните болести и лошата хигиена.
Лидерите на Г-8, осемте най-мощни държави, трябва да разглеждат детското здраве не като морален въпрос, а именно като приоритет за развитието на света.”
18 деца умират всяка минута! 😦 Всяка минута 18 и това било “прогрес” защото предишни години умирали по повече.
И не се поставя въпроса за резолюция на ООН с план за спешни мерки съответно платени от богатите страни и решение на Съвета за сигурност със заплаха за санкции. А само кротичко се подхвърля успокоение в доклада, че няма да загубят ако инвестират в здравето на децата и майките, това било икономическо решение, от което ще спечелят!?!
Не съм злобен, ама в главата ми се върти мисълта, че прогрес ще призная, когато започнат да умират по 18 световни лапачи на минута!
……………
Чета във вестник “Сега” заглавие “Фермерите получават студен душ за парите от Брюксел.”. Вие как го разбирате? Сигурно като мен: че пак нещо са ни минали от ЕС.
А се оказва в статията, че става въпрос за сериозни лъжи в заявките на нашите фермери за безвъзмездните европейски пари. Хората ни отпуснали каквото сме поискали, ама искат при всяко изплащане да се прави и проверка (явно вече са се парили другаде). И се оказва, че още не се знае колко точно лъжливи декари са заявени. 38 млн. декара обработвана земя сме заявили. От пръв поглед станало ясно, че са 5 млн. по-малко, а 1 млн. не се знае кой и дали въобще някой го обработва.
Като стигнали до стопаните…мале мила! Има случай фермер да е надписал 417 пъти повече земя от тази, която действително обработва. Пъти!
…………..
След следващото четиво зарязах пресата, не ми издържаха нервите:
Във връзка с наложената от КЗК глоба от 1 850 000 лв. на 14-те големи производители на олио за наговаряне на цените председателят на браншовия съюз Видьо Видев заявил, че ще включат тези пари в цената на олиото!
Обясненията на предприемачите пред медиите бяха, че намалялата от сушата реколта от слънчоглед създава недостиг. А сега признали, че самите те имали толкова олио в складовете си, че се наложило да препродават притежавания от тях слънчоглед в Турция!
Тук спирам, че доста невинни майки започнах да споменавам. За вас не знам. Но е за препоръчване поне няколко дена никой да не споменава пред мен колко велико нещо е пазарният механизъм и либералните цени…

Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Коментари

  • batpep  On 25 януари, 2008 at 09:36

    яз затуй вестници не четем, да не се ядосвам
    и телевизия не гледам

  • Графът  On 25 януари, 2008 at 10:09

    Прав сте, ама пуста краста форумна! 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: