Утопиите се помнят…

Допълнение към “Първа утопична”

Следващите редове са писани в “далечната” 🙂 2004 г. (08.11.2004 г. форум в.”Сега” – статия „Станишев иронизира идеята за 100 депутати“)
Станишев я доразви до абсурдност, за да покажел несъстоятелността й: „Може би е по-добре всяка партия, която надскочи 4-те процента, да има по един народен представител, който обаче ще има съответния брой „акции“. Например ако аз спечеля 121 места, ще бъда със 121 „акции“.” (цитат от вестника)
Тоя приятел май ни чете Форума. Защото тази така наречена “абсурдна идея” съм поставял тук не веднъж още преди месеци… Но много езуитски я използва. Да видим дали е толкова абсурдна и какво в нея не му харесва.
Преди всичко ще стане ясно за партиите кой кой е. Сега всички гласуват за партии, но някой може ли да ми каже дори неговата партия за кой закон как е гласувала? Избираме партии – отговорност носи арменския поп!
Между другото, явно този приятел не се вижда другояче освен депутат! 🙂 (В тази система няма нужда и от един депутат. В парламента ще работят специалисти на щат и ще си гледат работата, а няма да се правят на едновремешните многостаночници по пултовете за гласуване.)
Та идеята хич не е абсурдна, ама близките 50-100 години няма да има кой да я осъществи. Вие ако сте “щатни” депутати ще гласувате ли такова нещо? 🙂
…………….
Като намерих горното в архива си, реших да потърся “корените”. 😉 Оказа се, че тази идея съм я писал за първи път ноември 2002 г. в СкайФорума. Г-н Станишев не я е забравил точно две години по-късно.* Още две и половина години след това (преди изборите за евродепутати) я коментира по подобен начин и говорителят на ВС на БСП…
Да не вземе пък да излезе, че не е чак толкова утопична! 😉
______________

* Между другото, не е съвсем празно занимание да се пише в нета… 😉

Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: