Cherche la fame

Това не е есе за възхвала на жената! Нито за хули по неин адрес. За първото отдавна ми е минало времето (то винаги се прави с някакви задни мисли 🙂 ). За второто – патил съм (като всички мъже) от жени, ама и жени са патили от мен, затова по-добре да си трая. 😉
Това са само мисли върху реалността – според мен.

От животните човекът е наследил оптималното, изпробвано в еволюцията, “разделение на труда”. На мъжа е възложено да се грижи за физическата част – прехрана и защита. На жената – продължение на рода не само с физическия акт на раждането, но и с много по-важната дейност на създаване духовната матрица на следващото поколение и предаване натрупаното до момента знание и умения. Или накратко – с възходящото развитие. Ако някой е “виновен” да се отдалечим толкова от животните, това е жената!

Хората отдавна са разбрали важността на “духовната личност”. По хиляди начина е подходено към този въпрос – религии, възпитание, разни видове учения за самоусъвършенстване, и т.н. чак до конкретни професии като психотерапевти (твърде важна професия днес според мен).

И все пак недостатъчно се акцентира върху него. Говорим за “липсващи първи години”, но обикновено в тесен смисъл на правила на поведение и възпитание. А всъщност първите години са изключително важни за създаване на личната духовна основа, върху която индивида после да се развива и самоусъвършенства през живота си. И за получаване на основна част от натрупаната до него информация и знания. Дали ще бъде склад за натрупване на неизползваема информация или център “по последна дума на модата” за нейното преработване и осмисляне зависи основно от тези първи години.
А те от кого най-много зависят?
Пак стигнахме до жената. И слава Богу… 🙂
За жените гости тук от мен  @}>-‘–

Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Коментари

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: