Снежни мисли

Днес медиите са пълни със сняг. Едвам се вижда тук там по някоя загрижена кметска глава. Даже софийският исполин потъна в снега и не можа да намери достоен виновник, който да му пречи да се справи “моменталически” с бедствието. Цяла нощ го търсил човека и накрая се хвана за концесионера, пък той се оказа негов човек…а бе, не е заприказване. БАН да запретва ръкави и да открие начин за предотвратяване на снеговалежите в България като цяло или поне в София в частност!
Харесаха ми размишленията на г-н Петьо Цеков в днешния брой на в. “Сега” под заглавие “Снежният човек Борисов”. Като тон и като съдържание. Ето няколко откъса:

На 2-ри сутринта София бе странна – нямаше коли по улиците, нямаше хора по спирките, а от телевизията ме призоваваха да не ходя на работа, ако не е съвсем необходимо. Днес, на 3 януари, сигурно много хора ще се питат дали да не спрат снегорин вместо такси на път за работа. И кога бе София по-проходима при снеговалеж – при Софиянски или при Борисов?”
“Бойко Борисов не се скри от проблема Ежечасно ни се отчиташе по радиа, телевизии и агенции. Прекарал нощта на улицата. Свършил всичко, което може да се свърши – само камион със сол не подкарал. Контактувал с МВР, за да уточни броя на снегорините, дето бродят из София!? Поръчал на БАН проучване как се чисти по-добре – със сол или без сол… И какво от това? Въпреки присъствието му, а може би в резултат точно на присъствието му София изглеждаше като сцена от „The day after tomorrow“. Ранобудните пробиваха пъртини, а смелчаците, които излязоха с автомобилите си и успяха да стигнат до централните булеварди, плуваха волно в половинметрова смес от сняг, сол и лед.”
“В тази държава първият сняг е метафора за края на света Първият сняг е неординарно, извънземно явление, което няма научно обяснение, затова и последиците от него са трагично колосални. Но пък има доста налудничави общински обяснения за това как един сняг може да превърне столицата на европейска държава в обсаден град.”
“Сняг имало в София – голяма работа! Хората знаят и 2, и 200 – утре могат и с лопати да ходят на работа, какво толкова!? Важното е, че снежният човек Борисов иска предсрочни парламентарни избори – за да може след София да почисти от сняг цялата страна. Столицата вече не е предизвикателство за него!

(цялото http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2847&sectionid=5&id=0000901 )

Замислих се. Когато ще бъдат следващите избори няма да има сняг. Ще сме го забравили вече. ГЕРБ очевидно ще е от кандидатите за “голямата власт”. Дори и софиянци да си спомнят за снежна София, провинцията къде от незнание, къде от малко злобичка, ще я избута в челната тройка. Като започне БъБъ да чисти “от сняг цялата страна” тогава ще се усетят. Със закъснение – справка НДСВ.
И така ще ги редим “юнак до юнака, мила моя майно льо”. До кога?
А не може ли да сме малко предвидливи? Например, да започнем да си правим отсега устата пловдивският кмет да смени софийския като лидер на ГЕРБ. В тая партия не са само бойкоборисовчета, я!

Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: