Убийството на Беназир Бхуто

Днес убиха Беназир Бхуто – бивш министър-председател на Пакистан. Една жена с одухотворено лице и изразителни очи.
Десетки хора (около 200) загинаха досега при опитите да я убият. Много е пречела на някого. На кого – не знам, нямам нужната информация. Да се каже на управляващите днес в Пакистан е твърде елементарно.
Светът се възмущава – Джордж Буш от Белия дом, италианският премиер Романо Проди, индийският министър на външните работи Пранаб Мукерджи, Фредерико Ломбарди говорител на Ватикана, Френският външен министър Бернар Кушнер, Русия, ние… Всички ще се възмутят. Протоколът и най-вече политиката го изискват.
Поредното политическо убийство. С каквито историята е претъпкана. Всички белязани с възмущение от живите на власт в момента.
………..
Какво е това? Повече жертви сред висшите политици, отколкото сред висшите военни!

Политиката отдавна се запълни с по-друго съдържание от това, което сме свикнали да придаваме на понятието.
А всъщност, имат ли обикновените хора все още някакви допирни точки с политиците? По инерция ние продължаваме да гледаме към тях (нали уж ги избираме!), да се мъчим да им търсим сметка за неспазени обещания към нас, да ги ругаем или превъзнасяме.
Докато те живеят “на друга планета”, в други измерения, по други закони. Напълно неизвестни на нас обстоятелства ги мотивират за действие, напълно скрити за нас резултати се получават – накратко, извънземни!
Как тогава можем да очакваме и се надяваме на разбиране между нас и тях? Няма шанс – те знаят да говорят нашия език, но не знаят съдържанието, което ние влагаме на думите…

Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Коментари

 • apostoloff  On 29 декември, 2007 at 01:26

  Живял съм доста време в Арабия и разбирам от собствен опит неща, които средностатистическият европеец не може да разбере. Изобщо, не ти ли дойде нещо до главата, не можеш истински да го проумееш.

  Та за положението на жената в ислямския свят ще ви кажа само това: когато мъж и жена тръгнат на разходка там, жената ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се движи на три крачки ЗАД мъжа.

  При това положение не можеш да очакваш, че те ще приемат току- така жена за министър председател. Цяло чудо е, че Буто бе убита чак сега…

 • Графът  On 29 декември, 2007 at 08:39

  По това няма спор, драги apostoloff, но все пак мисля, че това е „вторичната причина“. Първичната е политико-икономическа, всъщност в случая по-скоро само политическа. А и не трябва да се забравя, че очевидно Пакистан е едно от основните “местожителства” на Ал Кайда.
  Между другото, жената след мъжа (или след магарето, когато мъжът го е яхнал 😉 ) беше нормалната картинка и в България до не толкова отдавна (исторически) 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: